L’associació Estudiants Per l’Animació Cultural (EPAC) va desenvolupar la seva activitat la segona meitat dels anys 90 a la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona amb l’objectiu de dinamitzar la vida cultural de la universitat més enllà de l’àmbit acadèmic. L’entitat, formada per estudiants de diverses filologies, va començar l’activitat el 1996, ara fa vint anys.

Entre les accions més destacades impulsades per l’EPAC s’hi compten
les tres edicions del Cicle de Poesia Catalana Contemporània a la Universitat de Barcelona, un conjunt d’actes divulgatius i recitals poètics que van tenir lloc a diferents espais de la UB les primaveres de 1997, 1998 i 1999. El cicle va estar organitzat conjuntament amb el Bloc d’Estudiants Independentistes (BEI) i, en les successives edicions, va comptar amb la participació d’estudiosos i crítics literaris, poetes, músics i artistes plàstics.

Altres activitats organitzades per l’entitat van ser un cicle sobre cançó d’autor (amb xerrades-audició al voltant de l’obra de Lluís Llach, Raimon i Maria del Mar Bonet), sortides al teatre, dinars d’animació cultural al
s jardins de l’edifici històric de la UB i recollides d’aliments per a finalitats benèfiques, així com la redacció i impuls del manifest “Els estudiants de filologia per la unitat de la llengua catalana”, signat per diverses organitzacions estudiantils.

logoepac

Logotip de l’entitat

epac_gu_marc97

Retall del diari ‘Gaceta Universitaria’ de març de 1997

fullvolantepac
                                                                               Full volant promocional. 1997
Anuncis